Kopers en verkopers kunnen voortaan na het sluiten van een deal op marktplaats de wederpartij beoordelen door middel van een sterrenwaardering. Dit geeft andere gebruikers inzicht in eerdere handelservaringen met een (ver)koper. Naast het geven van sterren kunnen ook positieve- en verbeterpunten worden aangegeven. De waarderingen van andere gebruikers zijn zichtbaar in het profiel van een gebruiker, dat te zien is bij zijn of haar advertenties. Zowel in de app als op de website.

Ervaringen delen?

Door het delen van ervaringen krijgen Marktplaatsgebruikers een beter beeld van de persoon waarmee zij handelen. Het nieuwe sterrensysteem is daarmee een belangrijke toevoeging op andere tools die Marktplaats introduceerde om handelen nog makkelijker, succesvoller en veiliger te maken.

Zo voegde Marktplaats al eerder aan gebruikersprofielen toe hoe lang iemand actief is, hoe snel hij of zij reageert en verificatie van een bankrekeningnummer, telefoonnummer en identiteit door Online Betaalplatform voor betaalverzoeken.

Dagelijks sluiten tienduizenden mensen succesvolle deals met elkaar via Marktplaats. De positieve ervaringen maar ook de minder goede ervaringen of verbeterpunten bleven tot op heden altijd verborgen. Marktplaats Ervaringen laat nu in een oogopslag zien dat iemand bijvoorbeeld altijd snel betaalt of dat zijn producten altijd voldoen aan de omschrijving en in goede staat verkeren. Hiermee kunnen toekomstige kopers en verkopers met nog meer vertrouwen met elkaar handelen.

– Olivier van Duijn, General Manager Marktplaats

Powered by WPeMatico