Eind augustus introduceerde Fitbit de Charge 3. Dit soort fitness trackers zijn nog steeds razendpopulair. Met name onder de steeds groter wordende doelgroep van mensen met een actieve levensstijl. Vaak blijkt het dan toch een ideaal hulpmiddel om (sport)doelen te bereiken. Fitbit is daarmee ook wereldwijd toonangevend op het gebied van wearables.

En vandaag kondigen ze de wereldwijde beschikbaarheid aan van Fitbit Charge 3. De nieuwste variant binnen de bestverkochte Charge-familie is vanaf 7 oktober verkrijgbaar bij retailers, online (bijv via Bol.com) en op Fitbit.com voor €149.95.

Nieuw aan de Fitbit Charge 3

De nieuwe Charge 3 komt met een zwembestendig ontwerp met een groot touchscreen display. Het vernieuwde ontwerpt komt daarbij met de meest geavanceerde gezondheids- en fitnessfuncties, een batterijduur tot 7 dagen en is daarnaast ook nog eens de slimste tracker van Fitbit tot nu toe.

Charge 3 bouwt voort op het succes van de bestverkochte Charge-serie. De voorverkoop duidt op een groot enthousiasme bij zowel nieuwe als bestaande consumenten: 54 procent van de pre-orders via Fitbit.com zijn afkomstig van loyale en betrokken klanten, die al twee of meer Fitbit-apparaten in hun bezit hadden voordat ze Charge 3 bestelden.

Fitness-trackers

Deze cijfers worden ook nog eens ondersteund door IDC-inschattingen, die voorspellen dat fitness-trackers de komende jaren een aanzienlijk deel van de totale wearables categorie zullen blijven opdrijven. Maar dat komt ook mede door andere wearables als de Samsung Gear Fit, de Huawei Band 2 Pro, TomTom Spark 3, Polar M430 en de Apple Watch series 3 & 4.

Sleep Score

Vanaf november zal ook Fitbit Labs Sleep Score bèta starten; deelnemers krijgen dan een diepere evaluatie van hun slaapkwaliteit plus tracking voor ademhalingsproblemen die kunnen duiden op gezondheidsproblemen.

Fitbit_Charge_3_Lifestyle_Water_Resistant_0994
Waterbestendig

Powered by WPeMatico