Nintendo heeft met de Switch de blamage van de Wii U achter zich weten te laten, en hoewel het twijfelachtig is of het bedrijf ooit nog tot de grote verkoophoogten van de Wii-tijd gaat komen mag er met inmiddels 20 miljoen verkochte consoles niet geklaagd worden. Zoals dat echter altijd gaat begint het ‘verkoopmomentum’ wat af te nemen, anderhalf jaar na de release.

Je zou de prijs kunnen verlagen om de verkoop een boost te geven, maar dat is niet des Nintendo’s. De oplossing die het bedrijf uit Kyoto tot nu toe altijd heeft aangedragen is een nieuwe versie van de hardware uitbrengen. Meestal gebeurt dat zo’n twee jaar na de originele release en dat maakt het Wall Street Journal-verhaal over een aanstaande upgrade van de Switch meer dan geloofwaardig. Het was nooit de vraag óf er een vernieuwde Switch zou komen, maar meer een vraag van wanneer.

Nieuwe versie Switch ergens in 2019

De bronnen van de WSJ zeggen dat de nieuwe Switch op zijn vroegst in de zomer van volgend jaar zou gaan verschijnen. Het zou uiteindelijk ook wat dichter op de feestdagen kunnen vallen, maar ga er maar van uit dat er hoe dan ook een nieuwe Switch uit allerlei kadoverpakkingen getrokken gaat worden eind volgend jaar. Grote vraag is: wat gaat er anders zijn?

Daar zijn de bronnen wat onduidelijker over. Er wordt blijkbaar gedacht aan het vervangen van het huidige 720p-scherm. Dat zou niet alleen beter zijn voor de zichtbaarheid (nog steeds een probleem als je een Switch buiten of überhaupt in de omgeving van natuurlijk licht wilt gebruiken) maar ook energie sparen. Je zou zeggen: doe er maar een OLED in, maar volgens de WSJ is dat niet onderdeel van het plan.

Powered by WPeMatico