Je hebt ze vast wel al gezien, de selfies van mensen die bovenop een veel te hoog gebouw klimmen en zichzelf dan fotograferen, alleen om er voor te zorgen dat je instant hoogtevrees krijgt en begint te twijfelen aan de geestelijke gezondheid van die mensen. “Wil je soms dood of zo?” is een meer dan terechte vraag voor dat soort waaghalzen, maar uit onderzoek in India blijkt dat van grote hoogte vallen niet eens de meest voorkomende vorm van ‘death by selfie’ is.

De onderzoekers in India hebben alle nieuwsberichten die ze konden vinden over mensen die zijn gestorven tijdens het maken van een selfie geanalyseerd en daaruit blijkt dat dat van de 259 sterfgevallen die ze konden vinden het grootste gedeelte verdronken is. Dat werd gevolgd door transport-gerelateerde sterfgevallen (“oh, ik ga heel even voor deze aanstormende trein op de rails staan om een toffe foto te nemen”) en pas daarna komt vallen van grote hoogte aan de beurt. Andere oorzaken: vuurwapens, (gevaarlijke) dieren en elektrocutie. Het aantal lijkt mee te vallen, maar vergeet niet dat dit geen wereldwijd onderzoek is. Naast de door de onderzoekers gemiste gevallen van selfie-dood zijn er vermoedelijk ook nog een hele hoop mensen in vergelijkbare omstandigheden gestorven maar zijn die niet als dusdanig geregistreerd.

View this post on Instagram

Making impossible… I am possible with my editing……..???????????????? . . #editingtutorial #editingaudios #editingapps #towerselfies #london_masters #feature #standingonthesun #editora #dangerousselfies

A post shared by Sujeet kumar (@sujeetk382016) on

Powered by WPeMatico