Man, wat kijken we allemaal graag online video. Volgens het Global Internet Phenomena Report van Sandvine is het inmiddels zo ver dat bijna 60 procent van alle data die door consumenten wereldwijd binnen wordt gehaald bedoeld is om video te kijken. Als je denkt dat de grootste aanbieder van al die video YouTube is dan zitten we in hetzelfde schuitje, maar het klopt niet: Netflix is met 15 procent van alle downstream data het grootste.

Wereldwijd wordt dat gevolgd door ‘http media streams’, wat niet zozeer een dienst is als de methode waarmee de video wordt bekeken. Dat is een vergaarbak waar alle andere videodiensten in gegooid worden, dus eigenlijk telt dat niet. In diezelfde categorie zit ‘Raw MPEG-TS’, want dat wordt door providers gebruikt om tv-kanalen en andere content naar hun gebruikers te sturen.

worldwide-video-use

Powered by WPeMatico