De grote vraag is of Élite in de buurt kan komen van het succes van La Casa de Papel. Deze nieuwe Spaanse serie met een hoog thriller gehalte speelt zich af op Las Encinas een school voor de Spaanse upperclass. Las Encinas staat in Spanje bekend als de beste en meest exclusieve school van het land met studenten van steenrijke ouders en waarschijnlijk ook verwend tot op het bot. Tot dat er drie gewone tieners op de school terecht komen. Hierdoor lijkt het eigenlijk al vanaf het eerste moment helemaal fout te gaan. De mix van arm en rijk loopt op z’n zachtst gezegd redelijk uit de hand.

Het gaat allemaal nog verder mis als een meisje in het zwembad valt. En wat je kunt verwachten gebeurd er, tijd om de politie en een ambulance te waarschuwen is er op zo’n moment niet. Wel om natuurlijk het te filmen met een smartphone om het daarna te delen via sociale media. Het is een actueel thema wat de makers van Élite niet uit de weg gaan. Voor de feestende studenten lijkt het eerder vermaak dan dat hier iets ernstigs aan de hand is.

Weerzien met Rio, Denver en Alison

Wie La Casa de Papel heeft gezien zal bij het lezen onmiddellijk denken ‘waar ken ik die namen van’, het antwoord staat er al. De acteurs o.a. Maria Pedraza (Alison Parker) en Miguel Herrán (Rio) zijn duidelijk populair want anders zouden ze niet opnieuw kort na het succes van de hitserie alweer in een nieuwe productie te zien zijn.

Powered by WPeMatico