Nadat het vreselijke ongeluk met de Stint in Oss twee weken geleden Nederland opschudde werd er snel actie ondernomen door het kabinet en zijn de elektrische bolderkarren van de weg gehaald. Aangezien het ongeluk niet het enige incident met de karren is geweest en de uitkomst van de onderzoeken naar andere karren van hetzelfde bedrijf is die beslissing niet raar, maar het is natuurlijk wel een enorme strop voor fabrikant Stintum.

De directeur van het bedrijf dat de Stints maakt is het – niet heel verrassend – niet eens met de beslissing die het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft genomen en zegt in een interview dat hij hoopt dat de elektrische karren binnenkort weer op de weg mogen. Hij noemt het onderzoek niet goed onderbouwd.

Levensgevaarlijk (imago)

Minister Cora van Nieuwenhuizen zegt echter in een reactie dat het onderzoek zeker wel goed onderbouwd is. In de verschillende Stints die getest zijn kwamen allerlei problemen naar voren die bij de initiële inspectie van het apparaat niet aanwezig waren. Er zijn blijkbaar technische wijzigingen doorgevoerd na de introductie van de elektrische kar die de veiligheid niet ten goede kwamen en waar het ministerie niet van op de hoogte is gesteld.

“Alles ligt stil. We hebben geen inkomsten meer. Maar we willen niet afgeserveerd worden. Ik beschouw het rijverbod niet als het einde van het bedrijf. Zo wil ik niet denken” zegt de directeur tegen het NRC. Hij wil heel graag met het ministerie in gesprek over het verbod, maar die zijn op dit moment nog bezig met bekijken hoe het vreselijke ongeluk is kunnen gebeuren. De kansen zijn niet heel goed en zelfs al zou het bedrijf de Stints anders kunnen gaan maken zodat de veiligheid helemaal getackeld is zal het heel lastig worden om mensen te overtuigen van het feit dat de karren echt niet nog een keer tot zo’n tragedie kunnen leiden.

stint

Powered by WPeMatico