Instagram is een functie aan het testen die onze privacy nog een stukje verder aantast. Volgens Techcrunch is de social media-app voor sommige gebruikers hun gps-locatie aan het doorgeven aan Facebook. Dat betekent dat je locatie te zien is op Facebook, ook als je daar niet meer actief bent, en dat je locatiedata gebruikt kan worden om je gerichte advertenties te sturen via Facebook.

Facebook zegt via een woordvoerder dat ze wel vaker ideeën testen die uiteindelijk niet in de app terecht komen en dat er structureel nog niets veranderd is aan de locatie-instellingen. De onderzoeker die de functie gevonden heeft weet dat echter nog niet zo zeker: zijn eerdere vondsten zoals videobellen en muziekstickers kwamen uiteindelijk ook gewoon in de app terecht.

Instagram-Location-History-Settings
Beeld: Janu Manchun Wong / Techcrunch

Powered by WPeMatico