Zo’n 2 maanden voordat in Saoedi-Arabië het nieuwe seizoen van het FIA Formule E-kampioenschap begint, presenteert Audi de nieuw ontwikkelde Audi e-tron FE05. Coureurs Daniel Abt en Lucas di Grassi van het Audi Sport Abt Schaeffler Formule E-team mikken hiermee opnieuw op overwinningen en een nieuwe titel.

Groter actieradius

Dankzij de grotere actieradius van de nieuwe auto’s hoeft er vanaf het seizoen, dat op 15 december van start gaat, tijdens de races niet meer van auto te worden gewisseld. De capaciteit van het batterijpakket is inmiddels voldoende om de volledige raceduur van 45 minuten uit te rijden.

Audi heeft zich nauwkeurig voorbereid op de nieuwe technische en strategische uitdagingen, in het bijzonder met de aandrijflijn, die bestaat uit de motor, inverter, transmissie, delen van de achteras en de bijbehorende software. Omdat de rest van de auto voor alle teams gelijk is, kunnen teams bij de aandrijflijn hun technische kwaliteiten bewijzen.

Afgelopen seizoen was de Audi e-tron FE04 al geregeld de meest efficiënte auto, waardoor het Audi Sport Team Abt Schaeffler ook het teamkampioenschap won. De Audi e-tron FE05 is als opvolger de doorontwikkeling van dit succesmodel.

Aandrijflijn: 95% componenten is nieuw

Audi en technologiepartner Schaeffler hebben de motor-generator-unit onder de naam Audi Schaeffler MGU03 gezamenlijk ontwikkeld. Daarbij lag de nadruk op het verder verbeteren van de efficiëntie. 95% van alle componenten van de aandrijflijn is nieuw, terwijl een gewichtsreductie van 10% kon worden gerealiseerd.

audie-tronfe055
Daniel Abt en Lucas di Grassi bij de nieuwe FE05.

Powered by WPeMatico