Wandcontactdozen (of ‘stopcontacten’ zoals we allemaal verkeerd zeggen) zijn zo’n onderdeel van het leven waar je niet over nadenkt tot je op vakantie moet en de kans bestaat dat je stekker niet past. Sinds 1880 gebruiken we al een vorm van stopcontact (fuck it) en sinds 1925 zijn onze huidige ‘shuko’ wandcontactdozen (fine) in gebruik. Er zijn wel wat vernieuwingen aan het huidige systeem aangebracht, maar heel veel verder dan een extra usb-aansluiting er bij komt het eigenlijk niet.

Wordt het niet eens langzaam tijd om dat systeem helemaal om te gooien? Designer Will de Bret van de Northumbria University denkt van wel en ik ben het met hem eens. Zijn Mi Plug-systeem is elegant, waterdicht en feitelijk draadloos als het gaat om het doorgeven van elektriciteit. Je kunt er niet alles op aansluiten (de huidige versie kan niet meer aan dan 100W per aansluiting) maar de Bret zegt dat het met de meeste van onze huidige energiezuinige apparaten niet eens een echt groot probleem is.

mi-plug-1

Powered by WPeMatico