De verhaalgame-met-keuzes die dankzij Telltales’ The Walking Dead opeens bij iedereen (weer) op de radar stond beleeft vreemde tijden. Telltale Games is een afgelopen zaak en hun series daardoor ook. Ondertussen hebben andere ontwikkelaars wel goed meegekeken en hun eigen draai aan het concept gegeven. Met resultaat, want Life is Strange is inmiddels een serie van formaat te noemen, en behoort dankzij een ijzersterk eerste seizoen en een geweldige prequel-serie tot de beste van het genre. Nu is Life is Strange 2 aan de beurt. Een nieuw verhaal, nieuwe personages, nieuwe keuzes; de enige band met de voorgaande games in de serie zijn de thema’s. Lukt het ontwikkelaar Dontnod nogmaals een game te maken die je zo diep raakt?

De lat ligt nu natuurlijk wel wat hoger. Het eerste seizoen en de prequel, hoe goed ze ook blijven, hebben wel hun gebreken. Grafisch was het allemaal oké, maar niet veel meer dan dat, en de dialogen waren af en toe hella tenenkrommend. Gelukkig lijkt de ontwikkelaar dit ook te beseffen en is de eerste episode van Life is Strange 2 – met de titel Roads – al een stuk beter op beide punten.

Powered by WPeMatico