Het zal je maar gebeuren, je koopt een beroemd kunstwerk op de vermaarde Sotheby’s Contemporary Art Evening Sale in Londen. En nog geen seconde later verdwijnt je net aangekochte schilderij voor de ogen van alle aanwezigen in snippers door een shredder. Dag kunst, dag schilderij, je gelooft het niet maar het gebeurde wel. Het schilderij, een portret van een meisje dat reikt naar een felrode hartvormige ballon, is gemaakt door de wereldberoemde en nog steeds mysterieuze Bansky.

Wie niet weet wie Bansky is moet maar even googelen. In het kort Banksy is ‘het pseudoniem van de Britse kunstenaar Robin Gunningham’ die bekend werd door zijn straatkunst over de gehele wereld (nooit bevestigd).

Tijdens de veiling werd een winnend bod van ruim 1 miljoen Engelse ponden telefonisch doorgegeven ver boven de geschatte pre-veiling van 300.000 pond. Maar net nadat de hamer was gevallen, werd het schilderij versnipperd, vermoedelijk door een op afstand geactiveerd mechanisme binnen het frame. Het beroemde werk verscheen hierdoor in reepjes uit de bodem van het schilderij.

Dit bericht bekijken op Instagram

. “The urge to destroy is also a creative urge” – Picasso

Een bericht gedeeld door Banksy (@banksy) op

Powered by WPeMatico