De Playstation 5 komt er binnen nu en twee, drie jaar aan. Dat weten we niet 100 procent zeker, maar de kans is wel heel groot. Daar zit natuurlijk allerlei nieuwe technologie in en volgens Gearnuke laat een patent dat Sony al in 2016 heeft aangevraagd daar een glim van zien. Dat patent draait om het automatisch verbeteren van oudere software, specifiek de 3D-modellen, terwijl de game draait. Ook het geluid zou een ‘upgrade’ krijgen en dat allemaal live tijdens het spelen.

Het gaat technisch nogal ver, maar zie het als een soort interne emulatie van een ouder systeem: het nieuwere, krachtigere systeem kan de oude graphics – vaak bedoeld voor een lagere resolutie dan het nieuwe apparaat aan kan – tijdens het spelen remasteren voor een beter resultaat. Dat betekent scherpere lijnen, mooiere texturen (de gedetailleerde plaatjes die over de vlakke 3D-modellen worden gelegd) en scherpere tekst. Klinkt cool. Wordt ook al in een of andere vorm gedaan door de Xbox One voor oudere games, trouwens.

playstation-remaster

Powered by WPeMatico