Het ambitieuze en prijswinnende 4D virtual reality-project Tree is van 25 t/m 28 oktober voor het eerst in Nederland voor het publiek te beleven tijdens het Wildlife Film Festival Rotterdam 2018 (WFFR). Met deze bijzondere VR-ervaring voel, ruik en zie je hoe het is om een boom in het Peruaanse regenwoud te zijn.

Tree is een hyperrealistische, first person VR-ervaring vanuit het perspectief van een majestueuze regenwoudboom die boven het bladerdak van de Peruaanse Amazone uit stijgt. Terwijl je als deelnemer je armen ziet veranderen in takken en je lichaam in de stam, zie en voel je het lot van een grote kapokboom.

Je stapt op een trillend, cirkelvormig platform en waant je meteen in de prachtige Amazone. Door de bril krijg je het gevoel als boom uit de grond te groeien, omhoog langs de takken van andere bomen en zie je ten slotte als een volwassen boom de zon.

Door de toevoeging van fysieke elementen als vibratie, warmte en wind laat Tree je de hartverscheurende realiteit beleven van wereldwijde ontbossing: één van de belangrijkste oorzaken van de opwarming van de aarde.

Powered by WPeMatico