Snapchat is nog steeds vooral populair in de VS, maar daar is het social media-bedrijf zich wel aan het ontwikkelen. Tot wat weten we nog niet precies, maar ze hebben zeker plannen. Dat bleek toen ze deze week aankondigden dat er een hele line-up aan shows op de dienst gaat verschijnen. Sommige daarvan zijn gescript, anderen niet, maar allemaal worden ze onder de naam “Snap Originals” gepromoot in de app vanaf nu. Ook zul je ze vaker gaan tegenkomen in de Discover-pagina van de app.

Snap was al bezig met eigen content, maar deze nieuwe series zijn de eerste die volledig gescript zijn en ook in de app prominent getoond worden. De Discover-pagina wordt zelfs aangepast om duidelijk te maken welke video’s door Snap zelf zijn gemaakt en de rest van de video’s die door andere partners gemaakt zijn. Ze krijgen zelfs voorrang op die andere content in de ‘for you’-sectie.

Wat kun je allemaal kijken op Snapchat?

De shows die nu te zien zijn variëren nogal. ‘Endless Summer’ is een reality-serie die twee influencers in Laguna Beach, Californië volgt. Er is ook de gescripte ‘Class of Lies’ serie over twee ’true crime’-podcasters die er achter komen dat een van hun vrienden vermist is. Ook gescript is ‘Co-Ed’, waarbij twee kamergenoten die net aan hun college-opleiding zijn begonnen gevolgd worden.

Er komen nog drie andere shows bij aan het einde van de maand, waaronder ‘Good Luck America’ dat ingaat op de staat van Amerika op dit moment en wat je daar aan kunt doen. Volgens Snap zijn er nog zes die het groene licht hebben gekregen, maar nog gemaakt moeten worden. Al de series zijn ongeveer vijf minuten per aflevering en hebben tussen de acht en 12 afleveringen. Series 2.0 dus, waarbij rekening wordt gehouden met de aandachtsspanne (of beter gezegd het ontbreken daarvan) van de jonge kijker. Natuurlijk worden de series ook opgeleukt door reclame tussendoor en die kun je als kijker niet overslaan. Het goede nieuws is dat de reclames maximaal zes seconden lang zijn.

Powered by WPeMatico