Als je er zelf niet in zit heb je het misschien nog niet meegekregen, maar de aandelenmarkten zijn in rep en roer. Alles staat op rood en niet zuinig ook: gisteren zijn FAANG (Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google) ongeveer vijf procent in waarde gedaald, maar dat was maar het begin van de ellende. Inmiddels is de tweede gehaktdag ook al weer bezig en dus loopt het verlies verder op.

Dat is slecht nieuws voor investeerders, maar who cares right? Het wordt echter ook penibel als je geld hebt zitten in cryptovaluta, want die gingen zo mogelijk nog harder omlaag dan de aandelen. Bitcoin viel hard omlaag in de nacht van woensdag op donderdag en is op dat lagere punt blijven hangen. De koersval was vergelijkbaar met de beurzen en valt relatief gezien dus nog mee, want andere cryptovaluta oals Etherium en XRP zijn met meer dan tien procent gedaald.

bitcoin-val
Beeld: Quartz via Atlas

Powered by WPeMatico