Het is alweer even geleden dat we een blik konden werpen op onze nieuwe robot overlords, dus heeft robotmaker Boston Dynamics een nieuwe video naar buiten gebracht van Atlas, die al weer iets beter kan rennen en springen dan we tot nu toe hebben gezien. Hoeveel pogingen ze nodig hebben gehad om Atlas dit parcours te laten rennen weten we natuurlijk niet, maar als je de video bekijkt (en dan zeker de slow-mo beelden aan het einde) is wel duidelijk dat de vooruitgang niet meer te stoppen is.

Nadat Atlas eerder al een achterwaartse salto liet zien en heeft bewezen dat hij prima een stukje buiten de deur kan rennen maar als je nadenkt over het concept van parkour (het gebruiken van de omgeving om zonder af te remmen vooruit te blijven gaan, zowel horizontaal als verticaal) en hoeveel coördinatie daar voor nodig is lijkt een robot die met elke ondergrond kan omgaan niet ver meer weg.

Powered by WPeMatico