Singapore Airlines heeft deze week de langste commerciële vlucht ter wereld gelanceerd. De non-stop vliegende Airbus A350-900 Ultra Long Range deed er 17 uur en 52 minuten over om van Singapore naar New York te vliegen en gaat dat vanaf nu drie keer per week doen. Vanaf volgende week komt er een tweede vliegtuig van hetzelfde type bij en dan wordt de vlucht dagelijks gedaan.

Op zich misschien niet zo vreselijk spannend: een lange route bedenken en die gaan vliegen kan iedereen, maar het echte verhaal zit ‘m in hoe Singapore Airlines de vlucht heeft voorbereid. Natuurlijk kregen de eerste passagiers een warm onthaal met speciaal entertainment, eten en zelfs oorkondes, maar dat kun je niet elke dag blijven doen. De structurele aanpassingen die in de nieuwe Airbus-toestellen zijn gemaakt gaan alle passagiers een fijnere vlucht geven.

mO08i7SQ

Powered by WPeMatico