Ford is bezig om technologie te ontwikkelen die er voor zou kunnen zorgen dat je nooit meer voor een verkeerslicht hoeft te staan. Ford doet dat in Zuid-Engeland en wordt gesponsord door de Britse overheid. Het is gebaseerd op vehicle-to-vehicle technology (V2V) en is afgeleid van hoe voetgangers zich door een drukke menigte bewegen zonder de hele tijd te stoppen of tegen elkaar aan te lopen. OK, dat laatste lukt niet altijd, maar dat wordt hopelijk niet meegenomen in het model.

Het Autodrive programma waar de test onderdeel van uitmaakt. Het concept heet Intersection Priority Management en gebruikt die V2V zodat Fords elkaar kunnen ‘zien’ en van daaruit samen kunnen bepalen hoe ze elkaar kunnen passeren zonder helemaal te moeten afremmen of elkaar te raken. In de test zaten er gewoon mensen achter het stuur, maar de technologie leent zich natuurlijk ook uitstekend voor autonome voertuigen.

Powered by WPeMatico