“Apple koopt Asaii voor net geen 100 miljoen dollar” heb je misschien wel al zien langskomen. Nou is Apple niet te beroerd om af en toe een bedrijf te kopen, want geld zat, maar een bedrijf dat ‘music analysis’ doet om nieuwe en opkomende artiesten te vinden is een overname die wat meer aandacht verdient. Apple Music doet het steeds beter, zeker in de VS, maar dat ligt vooral aan een grote bibliotheek aan grote sterren, hopelijk af en toe exclusief voor de dienst. Wat moet je met opkomende artiesten?

Blijkbaar toch heel wat, want concurrent Spotify heeft recent ook aangekondigd dat artiesten zonder platendeal hun muziek zelf kunnen uploaden naar de muziekdienst, zodat iedereen er in principe naar kan luisteren. Het idee is om de volgende Justin Bieber te vinden die in een vroeg stadium opgepikt kan worden door de muziekdienst (in dit geval Apple) zelf door ze te promoten of zelfs deals aan te bieden. Nadat Asaii in september al aankondigde dat het per 14 oktober zou gaan ophouden werd er al gezegd dat Apple een goede kandidaat zou zijn voor een overname en nu is het dus zover.

Powered by WPeMatico