Een paar jaar geleden was het verschijnen van een nieuw Huawei-toestel nog geen big deal, maar inmiddels is dat wel anders. Nadat de Chinese smartphonemaker vriend en vijand verraste met de wel heel knap in elkaar gezette P20 Pro en zijn fantastische camera’s waren de verwachtingen hooggespannen voor het nieuwste vlaggenschip: De Mate 20 en de Pro-variant daarvan. Het goede nieuws: het lijkt er op dat Huawei de concurrentie niet alleen het vuur aan de schenen legt, maar ze zelfs voorbijstreeft met deze nieuwe toestellen.

Er zit wel een verschil tussen de twee smartphones. De Mate 20 Pro is ten eerste kleiner (!) dan de reguliere Mate 20 met een schermgrootte van 6,39 inch. Dat is even groot als de recent uitgebrachte Note 9, dus dan zit je nog steeds in de phablet-categorie. De reguliere versie is zelfs 6,53 inch en dat is echt serieus groot. Er zit een inmiddels standaard ‘notch’ in het scherm met plek voor de selfiecamera en 3D-dieptesensor voor gezichtsherkenning. Het scherm heeft natuurlijk een hoge resolutie en grote pixeldichtheid zodat alles er haarscherp uitziet, maar het grootste geheim zit achter het scherm. Daar zit namelijk een vingerafdruk-sensor verstopt die je de smartphone laat ontgrendelen door gewoon een vinger ergens op het scherm te leggen. Die zorgt er in combinatie met de gezichtsherkenning voor dat niemand meer je telefoon opent zonder jou.

huawei-mate-20-3

Powered by WPeMatico