Panasonic heeft een designstudio die Future Life Factory heet en die bedoeld is als prototype-fabriek voor toekomstige producten. Die hebben iets bedacht dat bedoeld is om er voor te zorgen dat mensen zich weer kunnen concentreren op hun werk in open-plan kantoren. De consensus is inmiddels dat die namelijk helemaal niet goed zijn voor de productiviteit van mensen en er vooral voor zorgen dat iedereen de hele tijd afgeleid is. De Wear Space zou daarbij moeten helpen.

Als je het ding ziet lijkt het alsof het gewoon oogkleppen zijn. Je weet wel, zoals die bij paarden gebruikt worden. Dat zijn het ook, alleen zijn dit dan wel technologisch verantwoorde oogkleppen, want ze hebben naast een kek stofje ook nog noise-canceling technologie die er voor zorgen dat je niet alleen niet ziet wat er om je heen gebeurt, maar het ook niet hoort. Het effect is ruwweg vergelijkbaar met het hebben van een eigen hokje, maar dan zonder alle waardigheid die daar bij hoort.

Powered by WPeMatico