De Ockel Sirius A, de kleinste Windows 10 PC met 6-inch touchscreen werd al in 2016 aangekondigd. De start-up Ockel Computers uit Den Haag wilde destijds 100.000 dollar in 35 dagen ophalen om deze mini PC te kunnen ontwikkelen. Het bleek een goed idee want binnen één dag werd dat doel al bereikt. Het uitleveren duurde iets langer dan gepland maar sinds enkele maanden is deze PC met het formaat van een flinke smartphone eindelijk beschikbaar (via ondermeer BCC en Bol.com).

Smartphone on steroids

Als je enkel kijkt naar het formaat, dan is de Ockel Sirius A eigenlijk gewoon een smartphone on steroids. Uitgerust met een 6-inch full HD touchscreen, en een hele behoorlijke 3500 mAh batterij waardoor je hem ook gewoon onderweg kan gebruiken.

Ook heeft Ockel heeft de Sirius A voorzien van alle verschillende connectiemogelijkheden die jij als PC-gebruiker graag ziet. Naast WiFi AC en Bluetooth bevat het apparaat twee USB 3.0 poorten, HDMI, USB Type-C, DisplayPort, een LAN-poort en ruimte voor een Micro SD kaart. Dat zorgt er tevens voor dat jij hem ook op een heel aantal verschillende manieren kan gebruiken. Bijvoorbeeld op kantoor als desktop, of thuis als mediaspeler.

ockel-sirius-a-vs-iphone-X
Ockel Sirius A vs iPhone X.

Powered by WPeMatico