Wie liever niet wil sjouwen met zware boodschappen, bestelt deze vandaag de dag heel eenvoudig online. Dat brengt soms extra kosten met zich mee. Toch claimen verschillende aanbieders de goedkoopste te zijn. De nieuwe boodschappenservice Stockon onderzocht in hoeverre deze claims nu eigenlijk kloppen bij een groot aantal verschillende bestellingen.

Daaruit blijkt dat er duidelijk kan worden geconcludeerd dat geen enkele online supermarkt in 100% van alle bestellingen de goedkoopste is en dat bestaand onderzoek geen volledig beeld schetst. Zo worden bijvoorbeeld kortingsmechanismes en minimale bestelbedragen niet goed meegenomen in de verschillende onderzoeken.

Jumbo, AH, Picnic

Stockon is niet de eerste, en waarschijnlijk ook niet de laatste, die onderzoek doet naar de voordeligheid van (online) supermarkten.

De boodschappenservice werd onder andere voorgegaan door de Consumentenbond en Kassa. Hierbij werden zowel Jumbo en Picnic al uitgeroepen tot voordeligste keus en AH tot de partij met de meeste aanbiedingen. Afgelopen weekend nog werd door deze selectieve methode Lidl door Kassa gekroond tot de goedkoopste voor het “biologische boodschappenmandje”.

Niemand de voordeligste

Deze prijsvergelijkingen vertellen echter niet het hele verhaal, want de manier van onderzoek is vaak erg selectief. Zo wordt er slechts een kleine steekproef genomen van het aantal bestellingen en het totale assortiment.

Daarnaast worden niet alle acties en kortingsmechanismes juist meegenomen. Ten slotte wordt er ook geen rekening gehouden met boodschappenservices met minimale bestelbedragen en bezorgkosten. Er wordt dus niet goed gekeken naar wat de consument onderaan de streep kwijt is in alle gevallen.

Hierdoor is het in feite niet mogelijk te claimen dat de ene boodschappenservice in 100% van de gevallen goedkoper is dan de ander. Er is namelijk altijd een bestelling te bedenken, die bij de diverse aanbieders een zo voordelig mogelijke uitkomst heeft.

Nieuwe speler

Stockon is wel een nieuwe speler op de markt als het gaat om boodschappen aan huis bezorgen. Jouw wekelijkse boodschappen worden overal in Nederland en gegarandeerd klimaatneutraal bij je thuisbezorgd. Gebruik maken van dienst is gratis en bezorging kan in een vast ritme of eenmalig. Uit het onderzoek kwam overigens ook naar voor dat Stockon zelf in meer dan 90% van alle gevallen de voordeligste is. Wij van WC eend 😉

Powered by WPeMatico