Ik weet nog goed dat ik de aankondiging van Assassin’s Creed Odyssey op de E3 van dit jaar te vroeg vond. De reeks die ons jaarlijks heeft voorzien van een nieuw avontuur – met soms een nieuwe Assassin – sloeg namelijk een jaartje over omdat iedereen een beetje Assasin’s Creed beu aan het worden was. Het sublieme Assassin’s Creed Origins was het resultaat van die pauze en dat heeft de reeks goed gedaan. Dus ik moet eerlijk bekennen dat ik een beetje angstig was dat Ubisoft weer in herhaling zou gaan vallen en de zogenaamde franchise fatigue weer terug zou komen.

Maar nu ik de game goed aan de tand gevoeld heb kan ik opgelucht mededelen dat dit absoluut niet het geval is. Origins deed de reeks goed en Odyssey doet daar rustig nog een schepje bovenop. Jullie snappen dat deze liefhebber van de reeks heel blij was dat hij er een keer flink naast zat.

Powered by WPeMatico