Formula E rukt op, niet alleen in technologisch opzicht. De bloedsnelle races met elektrische auto’s worden steeds beter bekeken en gevolgd en dat wordt alleen maar aantrekkelijker naarmate ze sneller gaan. Terwijl de teams nu bezig zijn met testen voor het pre-seizoen in Valencia blijkt dat de verbeteringen aan de auto’s hu vruchten afwerpen. De rondetijden zijn met vijf seconden verbeterd, wat in de context van racen op dat niveau een enorme snelheidsboost is.

Dat heeft gedeeltelijk te maken met het nieuwe Generation 2 chassis, een verbeterde batterij die het mogelijk maakt om een race van 45 minuten in één ruk uit te rijden en een verbeterde power unit die minder geknepen wordt dan voorheen. De automakers als BMW, Audi en Nissan investeren fors in de technologie en dat betekent dat de snelheden en dus de races ook steeds interessanter worden.

formula-e-1

Powered by WPeMatico