Cryptovaluta is alle kanten opgezwaaid in het laatste jaar, maar er lijkt nu een relatieve rust te zijn teruggekeerd, in elk geval voor Bitcoin. Cointelegraph schrijft dat Bitcoin begin oktober het rustigste punt sinds mid-2017 bereikt heeft en dat heeft alles te maken met de markt die langzaam volwassen aan het worden is. Er wordt minder gehandeld, dus de prijs blijft een stuk stabieler dan voorheen.

Op dit moment ligt de prijs van Bitcoin zo tussen de 6.400 en 6.800 dollar en zo lang de handel niet aantrekt gaat dat voorlopig ook zo blijven. Je zou zeggen: niet het soort nieuws waar je van zegt: “ik ga even Bitcoin kopen via Satos en schatrijk worden”. Historisch gezien is een ‘slapende’ markt echter een indicator dat er binnenkort een grote ‘rally’ aan zit te komen. Die stabiliteit in prijs zorgt er namelijk voor dat lange-termijn investeerders voor een redelijk laag bedrag Bitcoin kunnen gaan inslaan, wat dan meestal een soort sneeuwbal-effect opwekt.

bitcoin-fluctuatie
Beeld: Cointelegraph.com

Powered by WPeMatico