Als je de 3D-printing scene een beetje volgt weet je dat er echt fantastische constructies te maken zijn met de techniek. En dan niet alleen fantastisch in de zin van mooi, maar ook in de waarste zin des woords. “The Bridge”, zoals de brug genoemd wordt, ziet er uit alsof het zo in een fantasy-film zou kunnen zitten. De vloer van de brug is helaas niet zo artistiek gebleven als in eerste instantie was gepland, maar dat is vermoedelijk ook een praktische overweging.

Wat ook gesneuveld is het originele idee om de brug te bouwen op de plek waar ‘ie moet komen te staan. Dat bleek uiteindelijk toch niet zo’n heel veilig plan. De makers MX3D hebben de brug nu afgebouwd in een gecontroleerde omgeving, ver weg van voetgangers en andere contaminanten. De brug gaat ergens midden 2019 op de Wallen geplaatst worden, nadat daar de renovaties aan het kanaal daar afgerond zijn. Voordat ‘ie een plek krijgt op de Oudezijds Achterburgwal kunnen mensen eerst van het design genieten tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Powered by WPeMatico