The Boring Company (je weet wel, van de niet-vlammenwerpers) heeft de eerste tunnel geboord onder het SpaceX-terrein in Los Angeles en die is klaar om een nieuw soort vervoerssysteem te gaan testen. Met zogenaamde tunnelpods kunnen mensen met 250 kilometer per uur door de tunnel reizen. Het werkt op dit moment nog met een ‘gewoon’ railsysteem waar de pods op rijden. Die pods worden met een lift op de rails gezet en dan kunnen ze door de tunnels. Hoeveel mensen er precies in zo’n pod kunnen is niet duidelijk, maar er is wel sprake van je fiets meenemen, dus heel klein zullen ze niet zijn.

Musk had al eerder aangegeven dat er gratis proefgereden kon worden door consumenten, maar vanaf 10 december kunnen mensen de transportmethode ook echt gaan gebruiken, zo zegt hij op Twitter. De bedoeling is dat die dag een opening event is en dat iedereen die wil de dag erna gratis door de tunnel kan gaan rijden.

Powered by WPeMatico