Live content is voor merken het ultieme middel voor meer betrokkenheid tussen consument en merk. En als je het over live content hebt, dan heb je het over Twitter. Daar vind je wat er nú gebeurt, het is het meest actuele sociale medium dat we hebben. Via Periscope hebben merken de kans om hun event live uit te zenden, en dat biedt zoveel mogelijkheden.

Overigens is live content er niet alleen voor sportevenementen of politieke aangelegenheden, maar juist ook voor merken die een unieke manier zoeken om in de wereld van sociale media eruit te springen.

Een mooie case: Tommy

Het kledingmerk Tommy maakte een aantal jaren geleden de keuze: voor model Gigi Hadid als nieuw boegbeeld van het merk. Een schot in de roos want de ster van Gigi is rijzende en daar is de rek zeker nog niet uit. Naast de verschillende campagnes en collecties schitterde Gigi natuurlijk ook in de modeshows van Tommy Hilfiger. Om een modeshow te boosten kun je een aantal dingen doen, waaronder top-influencers uitnodigen die hun foto’s live delen op hun socials en natuurlijk je eigen social media kanalen vullen met foto’s na afloop van de show. Maar Tommy Hilfiger besloot het anders aan te pakken en koos ervoor om de modeshow volledig live te streamen via Twitter.

Waar een dergelijke show normaal gesproken zeer exclusief is – en je echt niet zomaar binnenkomt – werd de show nu publiekelijk gemaakt door deze op Twitter te streamen. De show werd bekeken door duizenden fans wereldwijd en leverde het merk een ongekend aantal interacties via Twitter op. Ook het prestigieuze merk Louis Vuitton koos er al eens voor om een modeshow live uit te zenden via Twitter naar meer dan 600.000 fans wereldwijd. En luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines wilde laten zien hoe ver zij zijn in de wereld van de huidige technologie en nam nieuwsgierige volgers live mee aan boord van een vlucht van Istanbul naar New York. De uren tijdens de vlucht boden de luchtvaartmaatschappij een enorme kans om via Twitter te praten over bijvoorbeeld de veiligheid aan boord. En omdat het een live event was, betekende dat de kijkers ook direct het bewijs konden zien.

Powered by WPeMatico