Johan Peters uit Maastricht was bezig met een grote verbouwing aan zijn huis in het centrum van Maastricht en wilde wat meer informatie over de maatregelen die hij kon treffen om dat energiezuiniger te maken. Omdat hij online niet helemaal de informatie kon vinden die hij zocht is hij toen samen met zijn vrouw naar het in 2017 geopende Enexis Huis Limburg gegaan. Even kijken wat de mogelijkheden waren. Wat hij niet wist is dat hij de 1000e bezoeker zou zijn en daarmee een cheque van de Provincie Limburg in ontvangst mocht nemen ter waarde van 2000 euro. Lekker!

Natuurlijk is Peters blij met de hulp bij het energiezuiniger maken van zijn huis, maar hij was ook zeer te spreken over de opzet van het huis. Voor wie het niet kent: het Enexis Huis Limburg is een ouder pand dat helemaal verbouwd is om te dienen als voorbeeld van wat je kunt doen om minder energie te verbruiken en zelf op te wekken. Na een tour door het huis heb je tientallen praktijkvoorbeelden en tips gehad om te zien wat je – binnen elk budget – kunt doen en kun je vervolgens allerlei nuttige folders meenemen die je helpen bij de volgende stappen. Ik ben er zelf ook geweest en heb daar ook veel nuttige informatie kunnen vinden.

enexis-huis
Het Enexis Huis in Maastricht

Powered by WPeMatico