OnePlus had vandaag een bewuste aankondiging én een onbedoelde. Het nieuws vanuit OnePlus is dat ze volgend jaar met een 5G smartphone gaan komen. Op de 4G/5G top vandaag kondigde OnePlus CEO Carl Pei namelijk aan dat het bedrijf als een van de eerste fabrikanten een 5G-modem in hun volgende toestel (laten we het de OnePlus 7 noemen, op de gok) gaat zetten.

Nou is dat niet zo heel verrassend, want de Qualcomm 5G-modems zijn inmiddels klaar om ingebouwd te worden in de nieuwe generatie smartphones. Dat betekent dat 5G-ondersteuning in smartphones voor 2019 een checkbox wordt die iedereen gaat willen aantikken, behalve vermoedelijk Apple. Die liggen nog steeds in de clinch met Qualcomm dus die gaan óf zelf een 5G-chip maken, hem ergens anders vandaan toveren of gewoon zeggen dat de tijd nog niet rijp is. Dat is niet eens zo’n rare positie om in te nemen, want de infrastructuur zal volgend jaar zeker nog niet klaar zijn voor iets dat op volledige 5G-dekking lijkt. KPN heeft al gezegd dat ze werkend 5G pas in 2022 verwachten, dus wat heb je er dan aan om drie jaar daarvoor al een 5G-chip te hebben?

OnePlus-6T-Ultimate-Edition-Listing-OCtober-19-2018-1600x875

Powered by WPeMatico