Ik weet het, het heeft niets met technologie te maken, maar dit is zo’n hilarisch bericht dat ik het niet níet kan melden. De Sagrada Familia, boegbeeld van Barcelona, object d’amour van architectuurliefhebbers en één van de redenen dat de Catalaanse stad zo populair is, moet een boete betalen. De reden?

Er wordt al 130 jaar gebouwd zonder vergunning.

Vanaf het begin van de bouw in 1882 was er geen officiële vergunning voor de kathedraal en nu heeft de Sagrada Familia aangekondigd dat ze dat goed gaan maken door 36 miljoen euro te betalen aan de stad Barcelona, om tegemoet te komen in de kosten die gemaakt zijn om de bouw al die jaren te faciliteren. Blijkbaar werd er al twee jaar gewerkt aan deze overeenkomst en burgemeester Ada Colau gooide haar geluk over de deal op Twitter.

Powered by WPeMatico