Google Home, de eerste slimme speaker die Nederlands spreekt, is vanaf vandaag, 24 oktober te koop bij ondermeer Albert Heijn, Bol.com, Coolblue, de Google Store en MediaMarkt.

Hey Google of Oké Google

Je hoeft alleen maar “Hey Google” of “Oké Google” te zeggen tegen de Google Home speaker om het web te gaan doorzoeken, je slimme lampen te bedienen, de verwarming een paar graden hoger te zetten, timers en wekkers in te stellen of je favoriete series en muziek af te spelen. En dat allemaal door alleen maar je stem te gebruiken.

Twee versies

In Nederland komen er twee versies van de slimme speaker beschikbaar: Google Home Mini is de kleine maar krachtige hulp die prima past in elke ruimte van je huis. De grotere speaker, simpelweg Google Home, biedt je een fantastische geluidskwaliteit en is een stukje luider.

Nederlandse samenwerkingen

Google Home en Google Home Mini zijn helemaal klaar voor gebruik in Nederland. Behalve dat ze onze taal verstaan en spreken, werken ze uitstekend samen met Nederlandse diensten en producten, zoals de slimme verlichting van Philips Hue. Ook kun je via Google Home niet alleen Google’s eigen Nest Thermostat bedienen met je stem, maar ook Toon van Eneco.

Daarnaast hebben al tientallen Nederlandse bedrijven en organisaties uitbreidingen gemaakt voor de Google Assistent, zogenoemde Actions on Google. Krijg bijvoorbeeld stap voor stap kookinstructies met Appie van Albert Heijn, speel een quiz met Willem Wever of vraag om een bedtijdverhaal van Auping.

YouTube Music en Spotify

Daarnaast is het ook heel eenvoudig om met Google Home muziek af te spelen via onder meer YouTube Music en Spotify, tover je met één stemopdracht je favoriete video’s en series van YouTube en Netflix op je TV (vereist Google Chromecast) of zet je snel het nieuws op van vertrouwde Nederlandse nieuwsaanbieders zoals NOS, RTL en Talpa.

Beschikbaarheid

Google Home (149 EUR) en Google Home Mini (59 EUR) zijn vanaf nu te koop bij Albert Heijn, Bol.com, CoolBlue, MediaMarkt en de Google Store. Google Home Mini is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, wit en koraal. Koraal is alleen beschikbaar in de Google Store.

Sinds 9 oktober kon je Google Home al bestellen bij de bovengenoemde winkels. Als je dat hebt gedaan, dan kun je vanaf vandaag je speaker verwachten.

12 dingen om te doen met Google Home

Het weer checken

Hey Google, wat wordt het weer morgen?

Een serie opzetten

Oké Google, speel Stranger Things op TV.

Een liedje afspelen

Hey Google, speel Zoutelande van BLØF.

Een timer instellen

Oké Google, zet een timer van 12 minuten voor pasta.

De sfeer veranderen

Hey Google, maak de lampen in de woonkamer oranje.

Geconfronteerd worden

Oké Google, hoeveel calorieën zitten er in chocolade?

Iets omrekenen

Hey Google, hoeveel pond zit er in een kilo?

Het verkeer checken

Oké Google, hoe is het verkeer naar Nijmegen?

Iets vertalen

Hey Google, hoe zeg je ik mis je in het Spaans?

Sportuitslagen opvragen

Oké Google, heeft Ajax de laatste wedstrijd gewonnen?

Even lachen

Hey Google, vertel eens een mop.

De wekker zetten

Oké Google, zet de wekker om 7 uur ‘s ochtends.

Meer?

Hey Google, wat kun je doen?

Powered by WPeMatico