Bij bunq wordt alles al sinds de oprichting anders gedaan. Door bankieren als een service aan te bieden zette de bank alle vaste waarden in de bankwereld op z’n kop en dat heeft het Nederlandse bedrijf geen windeieren gelegd. bunq is inmiddels een speler van formaat in het Europese bankwezen, juist door een ander soort service aan te bieden, met een handige en snelle app en zonder alle rompslomp.

De ‘bank for the free’ legt ook al sinds de oprichting de keuze wat er met hun geld gebeurt bij haar klanten en nu introduceren ze daarin de volgende stap: volledige vrijheid als klant om te bepalen waar je geld voor wordt gebruikt. Toen CEO Ali Niknam de bank oprichtte vond hij het bizar dat banken maar allerlei investeringen deed en andere activiteiten ontplooiden met het geld van hun klanten zonder ze daarbij te betrekken. Daarom startte bunq met een simpele regel: het geld wordt bij de Europese Centrale Bank (ECB) ‘opgeslagen’ en dat is het.

Op vraag van de community

Nu zou je met deze aankondiging bijna zeggen dat het bloed toch kruipt waar het niet gaan kan, maar in dit geval ligt het anders. De klanten van de bank zelf wilden toch graag iets gaan doen met hun geld, zo bleek uit de actieve online community Together die de bank heeft. Dat verzoek is door bunq nu opgepakt en omgezet in een nieuwe mogelijkheid voor haar klanten.

Dat betekent dat die in de toekomst kunnen gaan kiezen: óf het geld wordt aangehouden bij de ECB, óf het kan gebruikt worden voor andere projecten, zoals bijvoorbeeld hypotheken of leningen. “Keuzevrijheid is voor ons een belangrijk goed. Er is geen andere bank in de wereld waar je zelf bepaalt wat er met je geld gebeurt. Hiermee haalt bunq een wereldprimeur!”, zegt CEO Niknam.

bunq_Freedom_of_Choice_Screen_2_NL
De update van de bunq-app die je laat meedenken over waar je geld voor gebruikt kan worden.

Powered by WPeMatico