Vandaag start het WK Turnen in Qatar, waar ook Sanne Wevers aan deelneemt. Als voorproefje op wat komen gaat, blikken Toyota & NOC*NSF terug op de ‘Impossible Moments’ van de turnster.

Dat de weg naar de top niet altijd makkelijk is, heeft ook Wevers ervaren. Haar bewonderenswaardige doorzettingsvermogen leverde een aantal memorabele sportmomenten op.

Niets is onmogelijk

De sportieve carrière van Sanne werd een tijd gekweld door blessures. Haar rechterenkel bleek een zwakke plek en zorgde er uiteindelijk voor dat zij noodgedwongen het WK van 2011 en de Zomerspelen van 2012 aan zich voorbij moest laten gaan. Maar ze gaf niet op. Ze bleef keihard werken aan het perfectioneren van haar balkoefening.

Tijdens de Spelen in Rio turnde Sanne de finale met een drievoudige pirouette, haar handelsmerk, en sloot af met de perfecte afsprong. Deze individuele performance op de evenwichtsbalk werd beloond met haar hoogte waardering ooit en leverde haar als 1ste en enige Nederlandse turnster olympisch Goud op.

sanne-upside-down

Powered by WPeMatico