Bij Bits of Freedom zijn ze fanatiek over privacy. En terecht: onze data wordt steeds belangrijker en naarmate onze profielen ook steeds meer economische waarde krijgen is het belangrijk om te weten wie wat van je heeft en wat je kunt doen om dat te stoppen of in elk geval in juiste banen te leiden.Mydatadoneright.eu is een website die het mogelijk maakt om je persoonlijke data die bijvoorbeeld Facebook, je telefoonprovider of je (ex-)verzekeringsmaatschappij over je heeft te bekijken, aan te passen en eventueel ook te laten verwijderen. Tenminste, als dat kan.

De nieuwe privacywet zou het makkelijker moeten maken om je data in eigen hand te houden, maar de realiteit blijkt op dit moment toch vaak nog anders. Het verzoek om je data te laten verwijderen of aan te passen moet vaak naar een obscuur e-mail adres of fysiek adres in het buitenland en met de tool kun je direct zien wie je in welke organisatie moet hebben om iets gedaan te krijgen.

data-done-right
Een voorbeeld van hoe je verzoeken op de site kunt genereren.

Powered by WPeMatico