Twitter doet het goed. Uit de kwartaalcijfers blijkt namelijk dat het platform nog nooit zo veel gebruikers verloor als in de afgelopen drie maanden. Zo’n 9 miljoen gebruikers zijn verdwenen en dat is – als je Twitter mag geloven – heel goed nieuws. Het zou namelijk betekenen dat het gevecht tegen spam-accounts en andere ‘eggs’ goed verloopt. Daarnaast heeft de GDPR er blijkbaar ook voor gezorgd dat een heel aantal gebruikers niet meer langs de ‘nieuwe gebruikersvoorwaarden accepteren’-pagina zijn geraakt en dus niet meer ingelogd hebben.

Opvallend was volgens Twitter dat een hoop van de nep-accounts vaak via desktops inloggen, want daar ziet het platform nu ook het grootste verlies in gebruikers. Op mobiel neemt de activiteit op jaarbasis echter met ‘double digits’ toe, dus dat is een gezonde ontwikkeling.

Powered by WPeMatico