Het is hét ding om te bereiken voor smartphonemakers in 2018/2019: een telefoon maken die geen enkele onderbreking heeft in het scherm dat de hele voorkant vult. Volgens de geruchten is Samsung er bijna, is OnePlus er bijna, is Huawei er bijna, maar niemand heeft het helemaal weten te doen. Het grootste probleem is die verdomde selfiecamera, want die blijkt verdomde moeilijk te integreren in een scherm.

Des te opvallender is het dan dat het Chinese Xiaomi deze week de Mi Mix 3 presenteerde die wél een volledig randloos en gevuld scherm zonder notch heeft. Dan maar geen selfiecam? Dat nooit natuurlijk, maar hij moest wel weg van die voorkant en daarom heeft de smartphonefabrikant er voor gekozen om de camera – of beter gezegd camera’s, want het zijn er twee – in een uitschuifbaar stuk aan de bovenkant van de smartphone te zetten.

mi-mix-3

Powered by WPeMatico