Magic UX is maar een concept, helaas. De interface, gemaakt door designconsultancy Special Projects, is bedoeld om het switchen tussen verschillende apps op je telefoon makkelijker en logischer te maken. Hoe dat precies werkt is lastig uit te leggen, maar als je de video hebt bekeken snap je het meteen. Het lost een probleem op dat blijkbaar algemener is dan de meeste mensen denken: het heen en weer krijgen van gegevens, tekst, of plaatjes van één app naar de andere. Het is een van de weinige dingen waar smartphones echt niet goed in zijn en het is altijd gedoe.

Magix UX lost het op door verschillende apps te koppelen aan de fysieke postitie waar je je smartphone houdt. Door je smartphone een stukje te roteren kom je in een andere app terecht. Bijvoorbeeld recht voor je zit je mail, iets naar links zit je contactenlijst en iets naar rechts zit je notitieblok. Dat maakt het ook makkelijk om dingen van app naar app te slepen als je dat wilt doen. Nogmaals: als je de video ziet wordt het direct duidelijk.

Powered by WPeMatico