Er was een tijd dat ik Call of Duty-moe was. Ik ben een groot fan geweest van Modern Warfare 1 en 2 en ook Black Ops heb ik in de beginperiode nog flink gespeeld. Toch kwam er toen zo’n periode waarin de serie een weg koos die mij niet meer zo interesseerde. Pas met COD WW2 ben ik weer teruggekomen en kreeg ik er weer zin in. Ik was wel wat sceptisch voor Black Ops 4, maar man, wat ben ik blij dat ik die game ben gaan spelen.

Om maar direct met de deur in huis te vallen: COD Black Ops 4 is voor mij een combinatie van de beste elementen uit voorgaande titels die samen zijn gebracht om een geweldige multiplayer ervaring te brengen. De game voelt voor mij weer als de snelle, geloofwaardige shooter waar ik ooit zo van hield. Dat ze nu gekozen hebben om de singleplayer te laten vallen en hier een Battle Royale modus voor terug te geven is wellicht nog wel het beste dat Treyarch ooit heeft kunnen doen. Maar daarover later meer.

Multiplayer only
Nee, er is dus geen singleplayer meer. Sommigen zullen dit wel jammer vinden, ik in het begin ook, want meestal waren de verhalen nog wel tof om doorheen te spelen. Wat je nu wel krijgt zijn een soort kleine missies waarmee je de diverse Specialists, waarmee je online kunt gaan spelen, leert kennen. Je kunt hier hun abilities eens goed uittesten zodat je goed beslagen ten ijs komt in de multiplayer. Ook krijg je hier een stukje van de backstory van deze karakters te zien, voor wie dat leuk vindt. Absoluut aan te raden, want ik ben natuurlijk direct de online matches ingedoken zonder dit te doen en dan sta je toch ff met je bek vol tanden een beetje om je heen te kijken wat er allemaal om je heen gebeurd.

In de normale multiplayer komen de bekende modi weer voorbij en zitten er geen verassingen tussen. TDM, Kill confirmed, Heist, Hardpoint, FFA, etc. allemaal modi die zich door de jaren heen bewezen hebben en die prima werken in de COD Franchise. Je kunt ze ook allemaal weer op hardcore modus spelen (mijn favoriet) zodat je geen hud overzicht hebt en nog sneller iemand kan neerleggen(of sterft natuurlijk). Qua maps zitten er een paar nieuwe maps tussen, maar ook een scala aan maps die we al eerder zagen en populair waren onder de fans. Ook de bekende wapens komen weer terug met hier en daar wat extra tweaks, maar ook niets schokkends. De maps verschillen nogal qua aanpak en variëren tussen close-quarters tot meer open mappen. Nooit worden ze echt groot, maar geven altijd genoeg ruimte en meerdere aanvalshoeken om voor te kiezen.

Powered by WPeMatico