Rockstar kan tevreden zijn: de hype heeft gewerkt. Red Dead Redemption 2 (RDR2) heeft het meest succesvolle openingsweekend in de entertainmentgeschiedenis gehad, zo zegt de uitgever. Met een opbrengst van 725 miljoen dollar (net geen 640 miljoen euro) is het niet zo’n grote lancering als die andere game van Rockstar, GTA V. Die leverde namelijk meer dan een miljard op in de eerste drie dagen, maar die kwam op een dinsdag uit en dus is de weekendopbrengst van RDR2 hoger. Leuk, beetje met cijfers goochelen.

Niet dat het veel uitmaakt. Hoe je het ook draait, RDR2 is big business. Alle records zijn verder wel verbroken, zoals meeste pre-orders, meeste digitale verkopen op Playstation en natuurlijk grootste entertainmentrelease van 2018. En ja, daar is Avengers Infinity War ook in meegenomen.

Powered by WPeMatico