Het was nogal een gezicht: honderden Google-medewerkers die een uitloopactie deden om te protesteren tegen de bedrijfscultuur op verschillende plekken waar de zoekgigant kantoor had. Zowel in San Francisco als Londen, Zurich, Dublin en Singapore waren er ‘walk-outs’ die bedoeld waren als protest tegen de bedrijfscultuur. Specifiek werd er geprotesteerd tegen de manier waarop Google omgaat met seksuele intimidatie binnen het bedrijf.

Na een redelijk schokkend bericht in de NYT over de manier waarop Google omging met de klachten over seksuele intimidatie tegen topman Andy Rubin en andere hooggeplaatste managers waren de werknemers, vooral de vrouwelijke, meer dan boos. Het bleek dat in bijna alle gevallen waar er sprake bleek van aannemelijke seksuele intimidatie stilletjes een bedrag betaald werd aan de plegers, die daarna verder konden met een gouden parachute. Een van de executives is zelfs gewoon blijven zitten. Google heeft op geen enkel moment iets naar buiten gebracht over de aantijgingen.

Powered by WPeMatico