Naast de telefoon zonder notch (die we in de afgelopen week ook al gezien hebben) is het andere grote verhaal in smartphones de opvouwbare telefoon. Samsung heeft al gezegd dat ze die aan het ontwikkelen zijn en dat we die zelfs al deze maand gaan zien, maar ook LG en Huawei zijn met prototypes bezig. De kroon voor de eerste functionele opvouwbare telefoon is echter ingepikt door een bedrijf waar we allemaal vermoedelijk nog nooit van gehoord hadden: Royole.

Dat bedrijf presenteerde afgelopen woensdag in China de Royole FlexPai, een telefoon met een 7,8 inch flexibel AMOLED scherm. Je kunt de FlexPai opvouwen zodat je ‘m als telefoon kunt gebruiken, maar verder is het een tablet. Er zit een scharnier in de smartphone waar het flexibele scherm overheen is gelegd en zo kun je wisselen van schermgrootte, waarbij de interface automatisch mee wisselt.

Powered by WPeMatico