Formule 1 in Nederland. Iedereen ziet het zitten. Als dit ter sprake komt begint het te kriebelen bij menig racefan of autoliefhebber. Zeker nu we met Max Verstappen eindelijk een Nederlandse coureur in de gelederen hebben die meedoet om de prijzen.

Er is al even sprake geweest om een F1 Grand Prix op een stratencircuit in Rotterdam of Amsterdam te houden. Een ook Almere wil het F1 circus naar Nederland halen. Maar de grootste kanshebber lijkt nu toch echt Zandvoort te zijn.

Formula One Management Limited, eigenaar van de Formule 1, heeft namelijk het Circuit van Zandvoort een aanbod gedaan om al in 2020 een Grand Prix te organiseren. Zo heeft circuiteigenaar Prins Bernhard van Oranje tegenover De Telegraaf laten weten.

Maar er zijn nog wel wat uitdagingen te overwinnen. Waarbij de belangrijkste het kostenplaatje zal zijn. Om een Grand Prix te organiseren is er in totaal vermoedelijk toch zo’n 30 tot 40 miljoen euro nodig.

Geschiedenis Circuit Zandvoort

Het circuit van Zandvoort heeft al een mooie geschiedenis als het om Formule 1 gaat. In 1952 maakte de Grand Prix van Nederland voor het eerst deel uit van het officiële Wereldkampioenschap Formule 1. Bijna jaarlijks werd de race opgenomen. In 1985 was het voor het laatst dat er in Zandvoort een Formule 1-race werd gereden. De Oostenrijker Niki Lauda won.

En verder?

Er zullen de nodige aanpassingen aan het circuit gedaan moeten worden. Zo heeft de pitstraat een facelift nodig en zal het circuit ook op sommige punten gemoderniseerd moeten worden. En dan nog een ander puntje. De toegangswegen van en naar het circuit. Tijdens de Jumbo racedagen op het circuit stromen de toegangswegen al vol. Laat staan als het hele Formule 1 circus hier neerstrijkt.

Of het nu een mediastunt is, of niet. Als we het er alleen al over hebben veert heel Nederland op, en iedereen heeft er natuurlijk iets over te zeggen. Daarom hieronder een aantal leuke en interessante tweets.

Powered by WPeMatico