Inmiddels is iedereen wel gewend aan series als Homeland (in real life) of de nieuwe Britse serie op Netflix de Bodyguard waarin het vooral gaat om het voorkomen van terroristische aanslagen. In de nieuwe serie Terrorism Close Calls kijken we in het echt mee hoe anti-terreurteams proberen terroristische aanslagen te verijdelen. Wie denkt dat deze dramareeks minder spannend of verslavend is vergist zich. De keiharde waarheid is minstens zo spannend. De makers van de serie zijn op onderzoek gegaan naar ’s werelds dodelijkste potentiële terreuraanslagen en hebben hiervoor exclusieve toegang tot agenten die betrokken waren bij deze zaken.

Seizoen 1

In de eerste aflevering maak je kennis 3 terroristen die verbonden zijn aan Al Qaeda. Hun doel is om meerdere zelfgemaakte bommen (verborgen in rugzakken) op hetzelfde moment te laten ontploffen in een aantal treinen van het metrosysteem van New York City. Een FBI Joint Terrorism Task Force werkt samen met een team van Homeland Security en de NSA (National Security Agency) om dit complot te voorkomen voordat de terroristen toe kunnen slaan.

Na deze verijdelde aanslag volgen nog 9 afleveringen waaronder een poging uit 2006 om zeven Jumbojets op te blazen terwijl ze over de oostelijke Verenigde Staten vliegen en wil een binnenlandse terrorist tijdens de Martin Luther King Jr. Day Parade honderden slachtoffers maken.

Internationale incidenten komen ook aan bod, inclusief geplande aanslagen in Duitsland, Israël en Australië. Elke aflevering toont hoe de geplande aanslagen worden voorbereid en hoe inlichtingendiensten ook met behulp burgers helpen deze aanslagen te doen voorkomen.

Terrorism_close_calls

Powered by WPeMatico