Ze waren er natuurlijk al even mee bezig. Maar nu is daar het moment van de lancering. ABN AMRO, ING, Rabobank en Geldservice Nederland (GSN) lanceren vandaag Geldmaat, de nieuwe naam voor hun gezamenlijke geldautomaten. Deze geldautomaten krijgen allemaal hetzelfde uiterlijk en verschijnen vanaf Q1 2019 stapsgewijs in het straatbeeld.

Bankonafhankelijk geldautomatennetwerk

ABN AMRO, ING, Rabobank en GSN werken samen aan een bankonafhankelijk geldautomatennetwerk met als belangrijkste reden om contant geld op de lange termijn beschikbaar, bereikbaar, betaalbaar en veilig te houden.

Vanaf begin volgend dragen de drie banken hun automaten geleidelijk over aan GSN, die de geldautomaten al sinds 2011 voor hen in beheer heeft. De totstandkoming van het nieuwe geldautomatennetwerk gebeurt in dialoog met een aantal relevante belangenorganisaties. Hierbij staat gebruiksgemak voor de particuliere en zakelijke eindgebruiker altijd voorop.

Geldmaat

Geldmaat is vanaf 1 januari 2019 tevens de nieuwe naam van Geldservice Nederland. Samen met de drie banken zijn ze verantwoordelijk voor de realisatie van dit nieuwe netwerk geldautomaten. De verwachting is dat dit eind 2020 volledig uitgerold is.

Powered by WPeMatico