Het is dan eindelijk officieel: Samsung komt met een smartphone op de markt met een ‘Infinity Flex Display’. Dat is dus letterlijk een opvouwbaar scherm. Het hoge woord is er dus uit. Na de vele speculaties, goed gelekt of wat dan ook, werd dat wel tijd. Of het allemaal straks handig is, of we er blij mee zijn, of de interface ons gaat verrassen, dat gaan we allemaal weer opnieuw ontdekken. Developers, app bouwers en de industrie leven extra op want iedereen kan weer aan de bak. Een groter scherm biedt mogelijkheden om weer slimmer om te gaan met informatie.

Overigens is het niet zo dat eenmaal opengeklapt je ineens een tablet in je handen hebt. Opengevouwen heb je een 7,3 inch oled-scherm en dat is nog steeds behoorlijk groot. Hoe dat precies zit met het kunststof scherm (niet van glas natuurlijk, maar dat lijkt vanzelfsprekend) is nog even afwachten. Is het net zo helder en hoe zit het met de resolutie? Hoe kwetsbaar is het, en wat gebeurt er na een jaar open-dicht-open-dicht? Volgens de woordvoerders van Samsung kan het echt honderdduizenden keren gevouwen worden. Dat dit wel goed zit geloven we graag, want Samsung kan het zich niet veroorloven een zeperd te brengen met een dergelijk scherm.

samsung_galaxy_Flex
De nieuwe smartphone hier nog dichtgevouwen

Powered by WPeMatico