Websummit in Lissabon, 70.000 deelnemers, 4 dagen, 1.200 sprekers. Stad Lissabon heeft weer voor 10 jaar getekend! Websummit zal dus nog 10 jaar worden georganiseerd in een campus van 1 km. Op ieder plein van Lissabon zie je de logo van Websummit. In de hele stad lopen deelnemers met een “festival” armbandje rond. Je moet verplicht armbandje omhouden, er ontstaat meteen een ‘band’ met alle deelnemers. Stad Lissabon is een prachtig stad met een intrigerend geschiedenis, mooie bezienswaardigheden en een gemoedelijk sfeer. Zeker een aanrader! Dit zijn de key take aways van diverse sprekers waarin ik een keuze in moest maken.

Tripadvisor

450 miljoen bezoekers per maand, 600 miljoen reviews. Ze hebben ook steeds meer branded content zoals die van National Geographic. “Je gaat niet op vakantie om een hotel of restaurant te ervaren. Je wil de cultuur, land, bezienswaardigheden zien”. Op dit moment zijn er 100.000 bookable activiteiten op Tripadvisor. De doel van Tripadvisor is om een one stop shop te worden voor vakantie. Op een vraag over fake reviews “We hebben net Italie geholpen om een persoon die fake reviews te plaatst op te laten pakken. Betrouwbaarheid van reviews moet je vinden in de aantallen. We doen dit al 18 jaar en er zijn zoveel reviews dat ieder persoon met een scan van de reviews een objectief beeld kan krijgen” – om mensen reviews te laten schrijven hebben we gamification toegevoegd. Mensen krijgen badges/ fame als reward en wekelijks een update hoeveel mensen hun reviews hebben gelezen.

Als er mensen content op een ander website hebben gedeeld mag dat ook geplaatst worden op Tripadvisor. Een artikel in een gerenommeerd blad is na een paar weken uit zicht. Maar bij Tripadvisor blijft het altijd staan en is relevant.

We zitten op een groot scala aan data en we zijn bezig met machine learning om de toekomstige reiziger te helpen met hun reis. We willen gepersonaliseerd advies kunnen geven zodat de reiziger amper tijd kwijt is met het zoeken naar de juiste bestemming/ accomodatie.

tripadvisor

Powered by WPeMatico