De nieuwe Lexus campagne voor de lancering van de Lexus ES-executive sedan is bedacht en ontworpen m.b.v. kunstmatige intelligentie (AI). Lexus wil niet alleen de grenzen verleggen van technologie en innovatie bij de ontwikkeling van auto’s maar ook voor de wijze hoe het merk zijn auto’s in de markt wil zetten.

De 60 seconden durende video ‘Driven by Intuition’ is geregisseerd door Oscar-winnaar Kevin Macdonald, regisseur van The Last King of Scotland, Whitney, en de winnaar van een Best Documentary Academy Award. Door gebruik te maken van AI komen de inhoud en het creatieve concept veel beter overeen met de kenmerken die Lexus als merk definiëren.

De film is 15 november in de UK in première gegaan op social media en via bioscoopkanalen in Europa. Begin volgend jaar is de lancering van deze geheel nieuwe ES-executive. De campagne toont overeenkomsten met de presentatie van de Lexus Hoverboard. De verhaallijn en het script van de film zijn volledig afkomstig samengesteld door inzet van AI in samenwerking met o.a de IBM Watson suite met AI-tools en -toepassingen.

new_lexus_es_2019_3

Powered by WPeMatico